vecka 37

vecka 37, det känns otroligt magiskt. nu är det nära! så säger jag varje vecka men nu är det fan i mej nära.
börjar bli riktigt nervös, men jag vet att vi kommer klara det. med all den stöd och hjälp vi har från våra föräldrar och släkt så kommer det gå galant.
men gillar inte när ****** helatiden tror att hon vet bättre än mej, och säger allt om allt och lägger till kommentarer då och då och vad är väldigt onödigt att köpa, jag vet vad som är onödigt men ibland vill man unna sej saker som inte fanns på den tiden då generationen över hos födda barn, det är trots allt 10årsen hon födde barn sist och det har kommit mycket nytt som inte fanns på den tiden som där tycker är onödigt men vissa saker är bra att ha!
och att jag vill ha en babysitter med gung har jag hört mycket onödigt om, men vill jag ha det så köper jag det bliviande mormor har faktiskt oxå köpte en helt egen babysitter med gung på tills hon ska vara barnvakt så hon hänger med i svängarna ibland haha. nog klagat om allt! får ju massa bra råd oxå av alla jag har ju faktiskt aldrig haft barn förr så allt är bra att höra.





Barnet

Barnet ökar fortfarande i vikt, men växer inte så mycket på längden längre. Barnet är fullt medvetet. Det lagrar näring i sina organ för att klara eventuella påfrestningar vid förlossningen. Barnet tränar sina lungor genom att dra in och trycka ut fostervatten i dem. Ändå är lungorna de sista av barnets organ som mognar. Nu ligger de flesta startklara med huvudet nedåt. Om inte, brukar man försöka vända det.

Vikt 3 kg.

Tvillingar

Om du väntar tvillingar kan det vara dags att föda nu. Vecka 36 till 37 är genomsnittslängden för en tvillinggraviditet.

Mamma

Det kan vara dags när som helst nu, men ta det lugnt. Många går längre än 40 veckor, särskilt förstföderskor. Att föda mellan vecka 37+0 och fram till vecka 41+6 anses normalt. Ditt fundusmått har planat av nu och växer inte lika snabbt. Många barn sjunker djupare ner i bäckenet nu. Det är vanligare om du fött barn tidigare. Brösten producerar redan råmjölk. Bäckenet är utvidgat.

Pappa/partner

Många män kan känna sig mindre sedda och betydelsefulla för sin partner mot slutet av graviditeten. Det beror på att kvinnan fokuserar mer på sig själv och livet i sin mage. Hon funderar säkert väldigt mycket på förlossningen och är kanske orolig och lite rädd. Fokuseringen kan jämföras med någon som tränar och förbereder sig mentalt inför ett maraton eller någon annan stor fysisk prestation. Oroa dig inte, hon behöver all tid och allt stöd hon kan få. Fråga om du kan göra något. Föreslå att ni packar en väska med saker ni behöver vid förlossningen som står startklar när det är dags. Fokusera på sånt du kan göra.

Hos barnmorskan/kontroller

I vecka 37 är det dags för ännu ett besök hos barnmorskan. Han eller hon känner efter hur barnet ligger, kontrollerar hur livmodern och barnet växer, kollar ditt blodtryck samt lyssnar på barnets hjärta. Kanske får du ta ett extra urinprov eller blodvärde. Prata gärna om förlossningen om du är orolig. Barnmorskan kollar att du är förberedd och vet vem du ska kontakta när det är dags. Din partner är fortfarande välkommen med på besöken.


tisdag

kommer nyss från barnenshus, köpte ingen babysitter kunde inte bestämma mej vilket är logiskt då jag aldrig kan bestämma mej för nånting :p köpte mjölkuppsamlare, man ska ha den när man ammar, när man läker ur den ena tutten när man ammar i den andra så kan man behålla mjölken istället för att det läker ut på kläder och man lär byta 5gånger om dagen typ :D oxå en amningsbh som va väldigt skön kommer säkert använda den innan hon kommer för att den va så skön.

här kommer bild på det jag köpte oxå på sakerna jag köpte på coop för nån vecka sen.



(rea 20kr, ord. 119kr!)




måndag

vart inge barnenshus idag, vi åkte och badade istället och tar det imorgon när vi ända ska in till stan :)

det jag ska inhandla är

ALLT jag hittar hahah. nej där överdrev jag, víll ha en babysitter ska se vad dom kostar sen en amnings bh. sen blir det kanske nån gullig babyleksak, vi får se vad vi hittar.

idag har jag gått hela 90% av graviditeten oxå, hihi.


magbild

vad är det jag ser, har jag glömt ladda upp en nu magbild, den är dock en vecka gammal, men ny för er iallafall :D den kommer här.

nu börjar dom kära bristningarna visa sej klart och tydliget på höfterna oxå, det är mindre roligt men saker man helt enkelt får leva med (:



söndag -

ingenting händer lite flera sammandragningar än vanligt bara, vill ha riktiga värkar som gör pinigt ont så jag vet att min räka kommer snart!

blivande mormor är berädd iallafall, hon sitter hemma hos min morbror och vägrar åka hem till hudik utifall nåt skulle hända, medans jag kör på som vanligt med allt.
va och bada idag i älvkarleby, kom faktiskt i hela jag väldigt förvånad över mej själv, vi köpte en gummibåt till mej eftersom jag ville vara ute på sjön med trodde inte att jag skulle komma i men det gjorde jag ju ;)

räkan livar om och trycker ut sej på sidorna så det känns som hon ska trycka igenom hela magen och bara flyga igenom, ni gravid förstår nog  vad jag menar :)

nu ligger jag i sängen och håller på somnar, ska därför dra igen luckan och sova lite, för imorgon bär det av till barnenshus och köpa det sista :D


♥annaψ

lördag -

just nu är min blogg stillastående lik som många andra bloggar säkert är pågrund av det väldigt fina vädert som vart!
idag va det så varmt att jag nästan kom i hela jag i vattnet, men det tog stopp när jag skulle i med armarna haha!

ska oxå berätta att nyss när jag kissa så kom det nåra droppar blod på pappert, så illa kvickt sprang jag och ringde mamma, hon sa att när hon vänta min bror och hennes slempropp gick så kom det oxå bara nåra droppar, så va tror ni kan det vara den som gått? hoppas det händer nått i veckan och att den inte återbilads nu, nu orkar jag inte vänta mer på våran prinsessa.

så mycket annat har inte hänt, har vart på ockelbomarknad och köpt mej massa suracola remmar! men nu är vi äntligen hemma igen så ikväll ska jag bara mysa och krama med våran sköna säng haha.

det är götakanal på 4:an oxå, men inte kul att kolla när man inte sett från början men lär väl kolla ändå, finns inte mycket annat att göra men går nog och lägger mej istället (;


♥annaψ

mvc

idag har vi vart och badat, eller inte jag. jag kollade på bara för fy så kallt det va i vattnet haha. kanske är bättre om man gör det på dagen, för vi kom nyss hem och det är inte alltid lika trevligt att bada när det är kallare ute :)

nu ska jag bara vila och imorgon ska jag till pappa och träffa frida och charlotte, och äta pappas otroligt goda köttgryta :)

va hos barnmorskan idag oxå kom jag på nu haha :) vägde 61kg, sf måttet 34 och hjärtljuden låg på 130/per minut.
antar att ni vill ha en mag bild oxå kunde inte lägga ut igår då jag inte har en aning om vart sladden till kameran är för jag anväder bara minneskortläsaren och hade inte datorn med mej till mamma. ska be älskling knäppa en så lägger jag ut den sen, men först ska jag äta korvstrogarnoff med ris och kolla på en film


♥annaψ

vecka 36

idag hämta mamma ut babyboxen på babyproffsen åt mej, roligt :)
orkar inte direkt skriva mycket då svetten bara rinner och jag funderar på att lägga mej i ett kallt bad!


Barnet

Om du väntar ditt första barn ligger det troligtvis i rätt position nu, uppochned. Tycker du att bebisen rör sig något annorlunda mot de första rörelserna? Det kan bero på att det är trångt därinne, men är du minsta orolig prata med din barnmorska. Nu ökar fostervattnets mängd inte mer utan det minskar snarare eftersom din kropp absorberar en del av det. Hjärnan är färdigväxt. En del psykologer säger att barnet redan nu är medveten om sitt "jag" eftersom det kan svara på saker med till exempel sparkar.

Vikt 2 800 gram.

Mamma

Din livmoder är 32-35 centimeter. Din mage kan börja sjunka ner lite och det blir lättare att andas, men det kan fortfarande vara svårt att hitta en bekväm sovställning. Många gravida upplever att de behöver kissa ännu oftare än tidigare. Det beror på att livmodern trycker på urinblåsan. Nu kanske din vikt stannar till förlossningen. Kolostrum eller råmjölk kan läcka ur dina bröst fast bebisen ännu inte är född.

Till vänster kan du läsa om förlossningen. Du kan läsa om sånt som smärtlindring, förlossningsställningar och hemförlossning. Glöm inte att börja ladda med kolhydrater. Pasta är bra mat inför förlossningen.

Kejsarsnitt

Ska du förlösas med kejsarsnitt? Ungefär tjugo procent av alla förlossningar är kejsarsnitt. Av dessa tjugo procent är 40 procent planerade och 60 är akuta snitt. Det finns många olika orsaker till varför en del barn föds med kejsarsnitt. Läs mer om kejsarnsitt under Förlossningen till vänster och se filmen om hur det går till.

Tvillingar

Om du väntar tvillingar kan det vara dags att föda nu. Vecka 36 till 37 är genomsnittslängden för en tvillinggraviditet.

Pappa/partner

Du har väl läst artikeln om Pappans/partnerns roll vid förlossningen. Se under Förlossningen till vänster.


måndag!

det gäller att önska för ibland kan det bli som man vill. en perfekt dag idag, varmt skönt och svettigt :D men ändå sitter jag här inne på grund av smärtor i ryggen. lära springa efter bussen idag och det va inte lönsamt haha!

på onsdag ska jag till mvc, min vanliga barnmorska har semester så jag skulle få nån annan men det funkar det oxå.
blodprov i armen ska dom ta oxå, jag hatar det mår dåligt av att bara tänka på det haha.

på fredag lördag söndag är det marknad hemma i ockelbo som vanligt, frågan är om jag kommer klara av att gå. men en saker är säkert jag ska dit och köpa kolaremmar iallafall ;) och sen på kvällen måste jag hålla lite koll på killen (svartsjukast i stan = jag) så han inte gör nånting dumt när jag inte ser. (a)

nu vet jag vad jag ska göra iallafall, packa bb väskan! har alla kläder till bebis redan där i, men vad ska jag mer ha i? :o jag har inte en susning.




♥annaψ

söndag

tror jag börjar vända lite på dygnet, vakna nyss och kände direkt att jag sovit för länge för kroppen va så där konstig på nå vis (;

aja imorgon far jag hem till hudik (nu vet du det mamma!) måste lämna tillbaka en bok, oxå måste jag ju se hur systers lägenhet ser ut :D

nu bor mamma helt själv, hon tycker det är lite tråkigt tror det är därför hon tjatar varje dag om att hon vill att jag ska komma hem (;

36dagar ,  5veckor, 12,9% kvar nu bara! :D

oxå vill vi ha lite sol och värme nutack!

sömnlös i evighet

sömntips någon?, haha :)

är knappt trött nån del på dygnet jag förstår inte jag borde vara trött, igår somna jag två på natten vakna igen vid 4 somna vid 7 igen sen vakna jag 12 men ännu är jag inte trött, eller jo så där slappigt skönt trött men inte sovtrött. kanske om man tigger lite fotmassage av älskling, då brukar jag somna pladask.

nu ska jag bara vila den här månaden som är kvar, har märkt på kroppen att den tagit mycket stryk av att jag bara måste städa städa och städa hela tiden :p måste ha det kliniskt, men va ska jag göra när jag inte längre kan gå ens? varje morgon vaknar jag och hoppas den där värken i ryggen ska ha försvunnit men det är bara värre för varje dag.

min david har två kompisar här än, dom har spelat dator. som tur är så ska dom åka nu så får vi se om jag lyckas somna och hoppas på att inte vakna av andnöd i natt :D just nu är den här bloggen bara till för att klaga känner jag, men det är ju bara det som händer under min graviditet just nu och det är ju det den här bloggen går ut på :]

jag ska stå ut, det ska jag! jag är staark :)


♥annaψ

ont!

ontontont, nu har jag klagat allt för många gånger på det här. men nu vill jag inge mer!!
jag kan inte gå i trappor och vi bor på högsta vånging, jag kan inte börja mej neråt och jag kan faktiskt knappt gå över huvudtaget!

jag hoppas jag vaknar en natt av en smärtande värk och att dom bara gör ondare ondare så hon kommer nångång så jag slipper det här nu.


♥annaψ

torsdag

idag är det första avsnittet av norska ungamödrar, har längtat länge efter att det va ska börja igen haha men förr va det ju danska hoppas det här är lika bra bara :)

imorgon är det midsommar och jag har tvättid, sen kanske vi ska åka till davids kompis och grilla, men eftersom jag börjar misstänka att jag har foglossning och kan inte ens gå så får vi se hur det blir med det.

händer inte så mycket just nu därför jag inte skriver nånting :) ska kolla 2½ men nu iallafall :)

♥annaψ 

vecka 35

ja nu går jag in i vecka 35, endast 41 dagar kvar (plus minus 14)!

sitter och kollar på desperate housewives, det är ett extra långt avsnitt oxå är det säsongs avslutning! det mest spännande avsnittet på länge iallafall!!!! nu börjar det


♥annaψ





Barnet

Nu är barnet ungefär 45 centimeter långt. Du har säkert känt av att barnet hickar ibland. Det sväljer fostervatten, kissar och tränar därmed matsmältningen. Barnet har hittills varit ganska skrynkligt men nu börjar huden räta ut sig. Navelsträngen är generellt cirka 50 centimeter lång och tjock som en tumme.

Vikt 2 600 gram.

Tvillingar

Om du väntar tvillingar eller fler är barnen antagligen lite mindre och då är det snart dags för förlossning. Många tvillingar föds redan i vecka 36.

Mamma

Ditt totala fundusmått är nu ungefär 31-35 centimeter. Du har ökat minst elva till tretton kilo. Så här långt in i graviditeten brukar ledbanden och musklerna i korsryggen mjukas upp. Detta kan göra att du får ont i ryggen. Om värken är besvärande bör du prata med din barnmorska. Många känner sig lättirriterade nu. Bebisen trycker på överallt. Det är svårt att andas, sitta, stå och sova. Prata mycket med din partner så han eller hon förstår vad du går igenom. Nu står magen som högst för att snart sjunka ned lite. Då blir det lite lättare att andas igen. Det är lätt att bara fokusera på förlossningen, men kanske kan det vara dags att läsa på lite om amning och livet efter förlossningen. Se artiklar till vänster under Efter förlossningen. Du kan också börja kika på vårt tema om Barn och föräldrar, eller känns det för overkligt? Har du barn sedan tidigare kanske du har glömt en del.

Prata om förlossningen

Det är viktigt att prata igenom förlossningen med sin partner och vilka förväntningar ni båda har. Även om ni tror att ni är överens kan det vara bra att verkligen stämma av och se att det är så. Är det andra eller tredje barnet kanske ni har förutfattade meningar som behöver vädras. Väntar du barn utan en partner är det bra att prata med den du tänkt ta med dig, vare sig det är en doula, kompis eller förälder. En doula är en person som fött barn själv som du känner förtroende för som kan följa med och vara ett stöd för dig och din medföljare vid förlossningen.

Pappa/partner

Det är hög tid att förbereda dig för förlossningen. Din partner har förmodligen redan börjat nedräkningen. Det är bra om ni kan prata om vilket stöd din partner vill ha av dig vid förlossningen, men även av barnmorskan och personalen. Du kan kanske be din partner skriva ner hur hon skulle vilja att förlossningen genomförs. Den lappen kan ni lägga med i förlossningsjournalen. Vill hon föda i några speciella ställningar? Vilken slags smärtlindring kan hon tänka sig och inte? Vill hon ha musik på rummet? Prata igenom detta nu eftersom det inte blir så mycket tid under förlossningen.

Hos barnmorskan/kontroller

I vecka 35 är det dags för ännu ett besök hos barnmorskan som känner efter hur barnet ligger, kontrollerar hur livmodern och barnet växer, kollar ditt blodtryck samt lyssnar på barnets hjärta. Kanske får du ta ett extra urinprov eller blodvärde.


inköp min mamma vill se haha

mamma ville ha lite bilder på det vi köpte under dagarna haha så här får du dom mamma :)
dom röda söta krukorna ser ut så.

även kaktusarna på bordet har fått nya krukor :D

bikinin kom in på posten här om dagen oxå :) 

oxå köpte älskling en ny skärm idag,
totallt onödigt enligt mej då den är lika stor och bra som förra. haha


och det va allt, och den dåliga uppdateringen beror på att dagarna mest spenderast i sängen då ´hela min kropp värker hela tiden, men en sak har hänt imorse när jag gick på toa så fick jag en sammandragning som gjorde lite ont hihi snart får väl förvärkarna komma oxå tycker jag. inge kul om man ska ha sammandragningar som gör ont :p

♥annaψ

gravidsymptom

lånade den här listan av elinzollet.blogg.se  och jag kan säga att hälften av dom här sakerna har jag verkligen drabbats av vilka säger jag inte haha! men det är ruggit va kroppen kan förändras.

nu ska jag kolla på rosa pantern 2 hoppas den är lika kul som ettan (:

1. "Jag kissar på mig när jag skrattar".
Symptom: Man "läcker" lite när man skrattar eller nyser.
Vad beror det på: Man dricker mer och bär på en massa extra vikt som pressar mot ens urinblåsa så det är inte alls konstigt att en olycka kan hända.
Så hanterar man det: Kissa ofta. Man kan också ha ett par extra trosor i handväskan. Pröva också att göra knipövningar som hjälper dig att kontrollera blåsan.

2. "Usch, vad var det som kom ut ur mig?!".
Symptom: Klibbiga vita eller ljusgula flytningar kan man ha under hela graviditeten och de kan få en att känna ett konstant behov av nya, fräscha trosor. Om flytningarna börjar lukta illa, om de blir gröngula, eller om det börjar klia eller brännas så bör man söka vård eftersom det kan bero på en infektion.
Vad beror det på: Hormoner och ökat blodflöde i underlivet.
Så hanterar man det: Använd trosskydd.

3. "Jag kan inte kontrollera mina fisar".
Symptom: Svullen och gasig mage.
Vad beror det på: Tarmarna är slöa under graviditeten på grund av allt gulkroppshormon som man har i kroppen.
Så hanterar man det: Prova att undvika gasbildande mat såsom broccoli, brysselkål, kål, majs, lök och kolsyrade drycker. Om det inte blir bättre, prata med mvc.

4. "Jag är täppt i näsan, men inte sjuk".
Symptom: Det kan kännas som att man har en envis förkylning och när man snyter sig undviker man att titta ner i näsduken.
Vad beror det på: De ökade hormonnivåerna och den ökade blodproduktionen gör att slemhinnorna i näsan sväller, blir torra och lätt börjar blöda.
Så hanterar man det: Drick mycket, prova koksaltlösning och prova att använda en luftfuktare.

5. "Jag låter som en motorsåg hela natten".
Symptom: Man låter dubbelt så högt som sin morfar om natten.
Vad beror det på: Skyll på slemhinnorna i näsan igen. Ens täppta näsa tvingar en att andas genom munnen om natten - vilket gör att man snarkar.
Så hanterar man det: Försök att sova på sidan. Prova också att staga upp dig själv med några extra kuddar. Det hjälper också mot nattlig halsbränna.

6. "Jag svettas som en gris".
Symptom: Du är blöt av svett under armarna, mellan benen, på magen och i ansiktet och nacken.
Vad beror det på: Ämnesomsättningen är högre än vanligt och det extra blodet som pumpas runt i kroppen värmer dig. Att svettas är kroppens sätt att svalka sig.
Så hanterar man det: Klä dig i lager och undvik plagg i syntetmaterial. Drick mycket.

7. "Jag dreglar som en bebis".
Symptom: En del gravida får ökad salivproduktion. Blödande tandkött är också vanligt, särskilt vid tandborstning.
Vad beror det på: Hormoner ligger bakom det blödande tandköttet, men ingen vet säkert vad den ökade salivproduktionen beror på.
Så hanterar man det: Fortstätt borsta tänderna, men var noggrann med att använda en mjuk tandborste.

8. "Det växer saker på min hud".
Symptom: Pigmentfläckar i ansiktet, en mörk strimma på magen, synliga blodkärl på armar, bröst, hals och i ansiktet.
Vad beror det på: Kroppen producerar extra melanin, vilket orsakar pigmentfläckarna. Ökad blodproduktion ligger bakom de synliga blodkärlen.
Så hanterar man det: Pigmentfläckarna och de synliga blodkärlen bleknar oftast efter graviditeten. Var noga med solskydd för att minimera antalet pigmentfläckar.

9. "Mina bröstvårtor är stora som tallrikar".
Symptom: Vårtgården mörknar och växer i storlek. Små "kulor" dyker upp runt bröstvårtan.
Vad beror det på: Att vårtgården mörknar beror på hormoner och vissa menar att det är naturens sätt att hjälpa barnet att hitta dina bröst. De små kulorna är körtlar som hjälper huden runt vårtan att återfuktas.
Så hanterar man det: Undvik att sola topless. När man har slutat att amma kommer vårtgårdarna antagligen att minska i storlek igen, men förmodligen inte bli lika små som de var innan man blev gravid.

10. "Mina ben ser ut som en vägkarta".
Symptom: Förstorade, utstående, lila eller svarta blodkärl.
Vad beror det på: Blodkärlen i benen samlar på sig mer blod, antagligen på grund av trycket från livmodern.
Så hanterar man det: Stå inte i längre perioder. Använd stödstrumpor i stället för vanliga strumpbyxor.

♥annaψ

fredag

idag åkte david till sthlm med sina vänner, jag orkade inte åka med i en skrikig bil så jag tog mej en vända till köpis istället. som vanligt fick jag väl med mej nånting hem, en t-shirt till mej och en body till räkan. bodyn kostade ändast 29:50 (y) jag vill inte köpa för dyra saker då jag redan har för mycket kläder till henne men inte kan hålla mej haha.
t-shirten till mej kostade 98kr på hm.

resten av dagen ska jag bara vila. min kropp orkar ärligt inte bära på den här magen mer, plus att det är väligt tråkigt väder ute vad kan man då göra? (;




vecka 34

som jag ser på magen nu så tycker jag bara den ser mindre ut, den kanske har sjunkit lite? men redan :o eller jag ahr inte en aning när den ska göra det hahaha
men räkan livar om som sjutton mest hela tiden, och nu trycker hon hela tiden på revbenen och för en vecka sen trodde jag att jag skulle slippa det där. men tji fick jag.



Barnet

Många barn ligger nu med huvudet nedåt. Barnet lyssnar till mammans hjärtslag, magen som kurrar och andra kroppsljud. Inte konstigt att en del barn sedan har svårt att ligga själva i vaggan eller spjälsängen. De vill vara nära dig och lyssna till de här ljuden. De inre organen är nu färdiga, förutom lungorna. De behöver mogna ett tag till, de ska ju anpassas från vatten- till landlivet och luftfyllas när barnet kommer ut. Ögonens pupiller kan dras ihop och vidgas.

Vikt 2 350 gram.

Mamma

Livmodern tränar för förlossningen nu och du kan känna av det i form av förvärkar, en del svagare och andra kraftigare. En del känner du inte av alls, men du kan känna med handen utanpå magen att den plötsligt drar ihop sig och blir alldeles spänd. Är du omföderska brukar förvärkarna vara kraftigare än med första barnet, säkert känner du även av dem lite oftare. Livmodern är jättestor nu. Kommer du ihåg i början när magen var platt? Mycket har hänt sedan dess.

Slidväggarna blir tjockare under graviditeten. Flytningarna kan bli allt mer rikliga. I slutet av graviditeten kan det vara svårt att skilja på vanliga flytningar och svagt sipprande fostervatten. Prata med din barnmorska om du känner dig osäker.

Pappa/partner

Det är lätt att bara fokusera på förlossningen, men kanske kan det vara dags att läsa på lite om livet efter förlossningen. Se artiklar till vänster under Efter förlossningen. Du kan också läsa på vårt tema Barn och föräldrar eller känns det för overkligt? Du som har barn sedan tidigare kanske har glömt en del om den första tiden med bebisen.

Hos barnmorskan/kontroller

Välja barnavårdcentral

Någon gång vid denna tiden är det också dags att välja barnavårdcentral. Eftersom det är vårdval måste ni aktivt välja den barnavårdcentral ni vill tillhöra. Du hittar barnavårdcentralerna här på Vårdguiden eller fråga din barnmorska vilka barnavårdcentraler som finns. Barnmorskan skriver sedan in vilket barnavårdcentral ni valt i journalen, för att BB sedan skickar barnjournalen till rätt barnavårdcentral

www.vardguiden.se


rollercoaster och tvättmaskin

jag fastnade för spelet roller coaster tycoon 3, så idag när vi åkte hem va det bara att fara på siba och köpa det haha. köpte en helbox det va sånna där tilläggs funktioner med. bara 199kr, och davids pappa hade betalt 4-500kr för samma box. det är sjukt vilken skillnad det är på olika affärer.

det va även halva priset på klänningar på hm, så jag köpte en jätte söt somrig klänning för 49kr.
david fick jobb idag oxå efter 3månaders arbetlöshet så det firas med lite kebab haha! :D

vi kikade lite på tvättmaskiner och hitta en för 2495kr. är det värt det eller går dom bara sönder så man ska satsa på en lite dyrare med lite kvalite?

under 50strecket idag
♥annaψ

dataspel i mängder

det är tur att davids lillasyster är en lite spelunge, hon har data spel så det svämmar över. haha.

så nu håller jag på installerar massa med mamma mu och findus spel, lite rollercoaster. helt otroligt vad många det finns haha :D 3olika mamma mu spel, och 5 pettson och findus. 

första jag ska spela är mamma mu och kråka vinterlek

kul att man kan roa sej på nåt sätt när david är ute och åker cross iallafall :p

filmmys med 5 hundar.

ja idag är det söndag ja, och jag är i jädraås och vet inte om jag ska åka hem till pappa idag eller om jag ska stanna här en natt till sen åka hem imorgon. men jag tar det som det kommer, pappa kan nog inte hämta mej idag heller då han va på åland igår och då förstår ni alltså varför han inte kan hämta haha.

på onsdag kommer min bikini och jag hoppas verkligen jag kan ha den för det behövs nu! fast det har vart lite tråkigt väder ett tag nu hoppas det bli bättre snart.

nu är min älskling ute och åker cross så jag ska ta och bädda ner mej i soffan och kolla igenom filmkanalern :] få se om jag hittar nåt i min smak, blir väl disney channel tillslut.


♥annaψ




fredag

jag bokstavligen hatar fredagar! då finns det absolut ingenting att kolla på på tv:n..

imorgon ska jag följa med farmor och farfar till min farbror han fyller och oxå ska ja få massa bebis saker :] jag blir nöjd när det finns snälla människor som ger mej gratis saker haha!

hoppas den här helgen går fort, jag klara inte av att vara utan david nå mer nu, jag fick sova hemma en natt sen lära han åka och vara hundvakt åt hans föräldrars hundar nu hela helgen dåligt less man blir.

nej nu ska jag slå på en film iallafall, fast jag har sett alla så många gånger :p

♥annaψ

mer klag! haha.

nu är jag i härliga valbo, men det varar bara till imorgon då jag ska tillbaka till ockelbo och är där över helgen sen tillbaka till valbo och då tänker jag fasiken inte åka nå mer.  men oj, vad kul kom på nu att jag har tid på mvc den 11 så då lär jag
åka till hudik igen på onsdag, usch vill byta så jag får en barnmorska i gävle men vill inte krångla med att träffa massa nya folk när det är så liten tid kvar..

nu är det nån som är här och kollar på lägenheten, skönt då vet man att det är på allvar att vi ska flytta med haha. äntligen!! vill flytta nu vill ha räkan ut nu! och gud vill bara lägga mej och sova och vakna om 7veckor!

en magbild här oxå, david orka inte resa sej upp och knäppa så man ser inte så bra haha!
tycker den inte växer nå mer och tur är väl det för ryggen tar kålen på mej!! man har alltid sett framemot kvällen när man kan lägga sej och mysa i sängen, men nu vill jag att det aldrig ska vara kväll för då kommer ryggvärken och halsbrännan.

nu ska jag kolla på gordon's kitchen nightmares.

♥annaψ



klagoinlägg

nu vill jag inge mer.. jag har ont i hela kroppen halsbränna så hetteduga. orkar inte bära p¨å den här magen mer. kom ut nu snälla och få din mamma att slippa ett nervsammanbrott..

lära bara klaga. jag ligger här och kan inte andas och min rygg har gått sönder hon trycker överallt och jag vill inte mer!!!

onsdag.

sket i den där träffen, hade ingen aning om vart jag skulle eller nånting. och jag känner ingen på det här stället så jag ville helt enkelt inte gå dit.
men vi va ner på stan iallafall, det va halva rea priset på kappahl så köpte ett jätte gulligt set i storlek 50 och en söt tröja i storlek 62/68 och det blev endas 60kr! vilket klipp haha :)

och nu har jag nyss gjort gräddstuvad pyttipanna, vart gott men hade inte riktigt aptiten och känner mej slö idag. mår illa och det värker i hela kroppen, helst ryggen på sidorna. ska nog lägga mej i sängen och vila kroppen lite. skulle helst vila den i flera dagar!


vecka 33!

idag har det vart regnigt men nu börjar det klarna upp och solen börjar skina, härligt det iallafall. det är bara skönt när solen inte steker som sjutton man måste ju få vila ibland haha.

idag går jag in i vecka 33, shit. nu längtar jag mer och mer, och vill bara att det här ska vara över och att hon kommer ut nångång. ska bli så skönt att få min kropp tillbaka, inge mer onda fötter och ryggar! inge andingsproblem och inge mer problem att sätta sej upp riktigt!! nu vart jag och längta ännu mer hahaha.

klockan halv 6 åker jag från ockelbo till hudik möter först upp min älskling i gävle.
nu lär jag packa ner sakerna jag ska ha med mej hem till mor :)


Barnet

När man mätt aktiviteten i hjärnan har det visat sig att det händer saker även när barnet sover. Kanske drömmer det redan. Nu kan barnet skapa röda blodkroppar och underhudsfettet lagras. Bebisen uppfattar ljus och mörker, natt och dag. Om barnet kan fokusera blicken redan i livmodern är forskare inte helt eniga om. Några hävdar att barnet lär sig fokusera först under första till andra levnadsmånaden.

Vikt 2 200 gram.

Mamma

Ditt magmått (symfus-fundus) är nu 29-34 centimeter. Det varierar något beroende på barnets storlek och fostervattenmängden. Huvudsaken är att magen växer. Tänk inte för mycket på vikten, tänk istället på vad du äter och att du äter nyttigt. Ladda med kolhydrater inför förlossningen. Mycket grönsaker är också bra och ett par frukter om dan. Många tänker på förlossningen nu. Läs avsnittet till vänster om förlossningen och förbered dig så det känns bra för dig. Kanske är det dags för förlossningsföreläsning på sjukhuset där du ska föda?

Pappa/partner

Väntar ni första barnet kan det vara lärorikt, göra er säkrare och tryggare inför förlossningen att få komma på en förlossningsföreläsning några veckor innan det är dags. Alla har olika uppfattningar om hur det ska se ut att det kan vara bra att försäkra sig om hur det är i verkligheten. Hör med er barnmorska vad som gäller.

Hos barnmorskan/kontroller

Dags att besöka barnmorskan igen. Hon eller han känner efter hur barnet ligger, kontrollerar hur livmodern och barnet växer, kollar ditt blodtryck samt lyssnar på barnets hjärta. Kanske får du ta ett extra urinprov eller blodvärde. Din partner kanske har svårt att följa med på besöken varje gång men är alltid välkommen.

Förlossningsföreläsning

Sjukhusen brukar hålla förlossningsföreläsningar för blivande föräldrar. Föreläsningarna brukar hållas i en samlingssal på sjukhusen och ni blir informerade om vården på förlossningen och BB. Barnmorskan har information om föreläsningarna. Du kan också gå in på sjukhusens webbplatser och läsa mer.

Välja barnavårdcentral

Någon gång vid den här tiden är det också dags att välja barnavårdcentral. Eftersom det är vårdval måste ni aktivt välja den barnavårdcentral ni vill tillhöra. Du hittar barnavårdcentralerna här på Vårdguiden. du kan också fråga din barnmorska vilka barnavårdcentraler som finns. Barnmorskan skriver sedan in vilket barnavårdcentral ni valt i journalen, för att BB sedan skickar barnjournalen till rätt barnavårdcentral.


måndag

igår kom jag till "härliga" ockelbo, folk kollar som idioter. visst när man går nånstans där man inte känner folk så får dom glo hur mycket dom vill utan att jag bryr mej, men när man kommer till en by där man vet vilka alla är så är det inte så kul när dom glor..

men det är härligt att vara här ändå bara man slipper åka fram på byn så ofta.
solen skiner och jag ligger inne i sängen, fy. men har vart ut med hugo iallafall, så lite har jag vart ut.

på onsdag är det ungaföräldra träffen och ärligt så har jag ingen aning om vart det är nånstans :p
och david ska kanske till arbetsförmedlingen och syster är i ockelbo ska jag gå själv? det vill jag inte med tanke på hur blyg jag är, speciellt i stora folksamlingar där jag inte känner nån. får väl ta med mej mamma då.

nu börjar det känns som det är en evighet kvar fast det bara är 56 dagar, jag vill ju ha ut henne nu! har gått hela 80% nu iallafall :)


♥annaψ


skolavslutningen 08

RSS 2.0