ointressanta inköp :*

nu funkar min dator igen, men allting är bort super tråkigt.. alla mina magbilder och allt. usch.

men iallafall hade lite förvärkar nyss som gjorde ondare än dom som brukar vara dom kom med 10 minuter imellan ungefär räknade inte riktigt, men nu när jag la mej ner bara försvann det :( tråkbebis som inte vill komma ut till sin super nyfikna mamma och pappa.
20kr/st dollar store             
 
49,50kr hm 

vet inte vad dom kosta men köpt på hm

149kr på nån väsk affär haha.

coop, kommer ej ihåg va dom kosta heller

22,50kr Ö&B

49,90 eller 49,50kr ikea

89kr ikea

32,90(?) coop

49,90kr coop

31/7

statistiken rasa till hälften för att jag inte skrev på en dag, haha så nu lär jag skriva mycket här! :D

jag har handlat lite små saker till räkan (egentligen onödigt menmen.) som jag tänkte lägga ut bild på men eftersom min dator är trasig så har jag ingenstans att lägga in dom då jag inte vet vart datakabeln till kameran är :D

idag ska vi iallafall åka till ikea och handla lite smått och gott(?) :D sen ska vi handla mat på ikea, bäst att ha mycket mat hemma så man slipper åka och handla mat det första man gör när bebis är ute.
sen ska vi städa, usch känns som man inte gör nånting annat.
 
nej, nu ska jag klä på mej och fixa mej lite sen drar vi på ikea, förhoppningsvis blir det lunch där! :D

♥annaψ



 

jag älskar dej


inge bebis än.

det är tyvärr ingen bebis än! :( har vart hemma hos mamma och där har vi bara mobilt bredband och datanörd som min mamma är så har hon hållt i dosan hårt haha. va hos barnmorskan idag sista gången jag behöver gå dit wiho här med så hänvisas jag till förlossningen och ultraljuds mottagningen.

min pappas ex frus dotter hade ju samma tid som mej, och hon fick barn inatt! så nu vill man bara ännu mer.
det känns som jag aldrig kommer få min bebis. jag blir trött och ledsen över att hon aldrig kommer, men det är sånt man fåt tåla!

vi kom nyss hem och jag är så super trött, och vill lägga mej och kolla på film men min dator har lyckats kört sönder sej själv så nu startar den inge mer så nå film blir det inte! :(
alla mina bilder kommer gå åt skogen, och det är sånna här gånger man önskar man gjort kopier på davids dator. åh tur att bilderna finns kvar på bloggen, men det är ju inte 1/3 av alla bilder jag har på magen och på alla saker och på allt. min dator är mitt liv! men david håller på försöker göra systemåterställning och nu håller vi tummarna haha! nu vart det mycket datasnack och det intresserar inte er ett dugg va? :D


♥annaψ

nätshopping

sitter på ellos och kolla på kläder till mej själv, och gud va jag längtar tills man kan ha riktiga kläder på sej igen, och inte bara tänka om magen får plats i allt! kolla här va jag hitta 249kr oxå finns såklart bara strl 40 kvar!

städastäda, va finns det mer att göra.

idag har vi tvättid och david är borta och städar i andra lägenheten så jag får tvätta själv! har två fulla tvättkorgar haha och jag hatar att vara i källaren. usch det är så otroligt läbbigt där nere :D längtar tills vi köper egen tvättmaskin!

imorgon ska jag åka till elgiganten och kanske köpa dammsugare, vi får se vad karln har att säga om det (;
dom har ju annonser ute som tusan och en dammsugare lär vi ha!
den här va väl fin? :D

40+0


Barnet

Nu ligger barnet bara och väntar och gottar sig. Kanske vill det vila lite innan det måste utsätta sig för den stora utmaningen: förlossningen. Kanske har du en så skön mage som den vill stanna lite extra länge i. Hur som helst, oroa dig inte, ut kommer barnet alltid.

Mamma

Många kvinnor känner att de struntar i förlossningen nu bara barnet kommer ut någon gång. Men det finns flera fördelar med att vara gravid länge. Din kropp hinner mogna, din livmodertapp blir mjuk och hormonet relaxin hinner mjuka upp dina bäckenfogar ytterligare. Det kan göra att du får en smidigare förlossning. Livmodermunnen blir mjuk och börjar öppna sig. Din kropp blir bättre förberedd på att föda barn. Att föda när kroppen sätter igång av sig själv är alltid bäst så länge du mår bra och det inte finns några komplikationer. Läs om hur det kan vara att gå över tiden under Förlossningen till vänster.

Överburenhetskontroll och igångsättning

När du gått cirka 41 veckor bokar din barnmorska in dig på igångsättning på den förlossningsklinik där du planerar att föda. I vissa fall får du även gå på en överburenhetskontroll. Då görs en bedömning om, när och på vilket sätt förlossningen ska sättas igång. Igångsättning av förlossningen sker senast i graviditetsvecka 42 plus noll i Stockholms län. Det finns olika metoder för att sätta igång förlossningsförloppet. Läs mer om igångsättning under Förlossningen till vänster.

Pappa/partner

Inget är som väntans tider. Försök hjälpa din partner att fördriva tiden. Ett tips är att göra matlådor och frysa in. Färdiga portioner att tina i mikron är ovärderliga när barnet kommit. Särskilt när de första pappaveckorna är slut och kvinnan ska hinna ta hand om sig själv, barnet och kanske ett äldre syskon.

Snart är födelsedagen här, vi lovar. Grattis och lycka till!

Läs om livet efter förlossningen och tema Barn och föräldrar.


kom ut nu.

ge mej smärta ge mej ont! :D jag vill ha ut min unge nu, orkar inte vänta mer nu håller på bli helt galen.
jag längtar efter att hålla henne, och nåt jag verkligen saknar är att ha mina kläder och handla tajta t-shirts och jeans! :D

gah, nu tänker jag trösta mej att hon inte vill komma ikväll genom att spela gh och äta blåbär med mjölk.


♥annaψ

beräknad födsel!

idag har jag bf, men idag känner jag inte ens det där dryga onda. allt är precis som vanligt, TRÅKIGT! vill ha ut henne nu, men det positvia nu är iallafall att jag vet att inom två veckor kommer hon vara här!! men två veckor är 14 dagar, och 14dagar känns som en evighet.

på torsdag ska jag till barnmorskan men hoppas för allt i världen att jag ska slippa åka dit och istället ligga på förlossningen :D

ska packa lite nu sen ska vi åka hem igen, sune och ida blir inte med nått men gud så kul dom haft :D

♥annaψ

en fråga till er mammor och gravida

jag har en dryg smärta i undre delen av magen, den gör inte ont eller nånting den bara finns där och försvinner ibland men sitter i väldigt länge.
någon smart där ute som vet om det är nån förvärk eller om det bara är nå fel på mej? :p

nu kommer syster och pappa så ska dra men hoppas nån kan svara på min fråga!

♥annaψ

26/7

syster skulle ju komma till oss idag men hon sovöver så hon missa tåget :p så pappa åker och hämtar henne i hudik så träffas vi hemma hos pappa istället, mamma kommer och hämtar mej nu så. vi ska äta lite på ikea (a) och tydligen hämta bror oxå :) så då är vi hela familjen hemma i ockelbo haha, det va längesen! :p

undra hur pappas katter är mot puman och sune, dom är nästan lika gammal. dom har bara träffat sune engång :p
pappa berätta att dom är helt vild där hemma och river i blomkrukor och allt :D hoppas inte puman blir så :p

nej nu lär jag skynda mej lite, måste betala en räkning och klä på mej och dom är snart här!
och imorgon har jag bf!

♥annaψ




blåbär och flingor :*

vart att åka till coop iallafall, köpte en jätte gullig dregelskarf till lillungen och ost då givietvis ;D¨
kom hem och vi gjorde oss en mysig middag som idag fick vara tacos som jag skrev (;

nu sitter david och patrik och spelar gh worldtour och jag sitter och latar mej vid datan (a)
det blev kallare iallafall, tror gud hörde min bön och det tackar vi för! :p

ska gå in i köket nu och hämta lite flingor och blåbär :D

♥annaψ

25/7

jag mår illa av den här värmen! det är ingen sol ingenting men ändå så känns det som jag inte kan andas, oxå blir jag trött men kan inte ligga i sängen för det är alldeles för svettigt och lillan ligger på lungorna när jag ligger ner spelar ingen roll vilken sida jag ligger på! så nu lär jag halvsitta när jag ska sova..

ska göra tacos sen när patrik åkt hem, men glömde köpa creme fresh och ost! åh, då lär jag åka till coop oxå det orkar jag inte, orkar inte gå till tempo heller för har nyss vart där! varför ska man alltid komma på massa saker man ska ha när man kommit hem igen? ;p

fick två mat tips igår iallafall haha jag vill ha fler! jag är så kass på att hitta på mat så det blir samma om och om :D
¨

♥annaψ




mat

ge mej lite mat tips! vad som helst -.-


24/7

ja idag kommer pappa och hälsar på så då får man nånting att göra idag iallafall haha :)
david är i gävle och jag måste ha tag på han men smartisen har lämnat telefonen hemma. klyftigt jag vet.

jag bara går här i väntans dar, hoppas att nånting ska hända men ingenting förut massa samandragningar som inte ens känns! va är det för sätt, hon har inte ens fixerat sej :( men det behöver dom inte göra heller sa min bm så..

idag är det väldigt varmt och kvaft ute, jag vill ha lite blåst inte för mycket men iallafall så man kan andas!

♥annaψ


josefine och jag

23/7

så va snart ännu en dag över ;p sitter och äter lite mat som jag lagat haha. har städat idag, eller david har städat jag har mest setat och kolla gossip girl (små ler lite elakt) :D haha.

så imorgon är det fredag igen men blir nog mys i sängen hela dagen då med! har ingen ork med nånting orkar inte ens gå runt i lägenheten längre, känner mej så stor och tung och vill inget heldre än att ungen ska komma ut nu! jävlar om man ska behöva gå över 2 veckor oxå då kommer jag bli galen :D men hon kommer ju när hon känner sej redo, och jag älskar henne lika mycket för det ♥

nu ska jag hämta lite mer mat, har inte ätit hemlagat på flera flera dagar. fy mej.

♥annaψ

svar



svar: jag är ungefär 163, vägde mer eller mindre 50kilo på inskrivningen så nej 13-14kg är ju helt normalt och det är jag väldigt glad över (:

tack&tack! :]

stulna sönderslitna skor.

någon har vart upp på våran ballkong och snott davids skor men lämnat sulorna, vi visste inte först om vi hade tagit in dom men vi har letat efter dom i hela lägenheten och dom är spårlöst borta!
vi bor på botten våningen men har ändå en ballkong som sitter ungefär en halv meter upp, har nån då klättrat upp på den mitt i natten och snott ett par skor som är helt sönderslitna? tänk om man skulle glömma dörren öppen över natten nångång då skulle vi väl va helt utan saker sen. sånna här problem hade vi inte när vi bodde högst upp iallafall haha.

men man undra ju va det är för idiot som anstränger sej och klättra över räcket och allt bara för ett par sönderslitna skor?vi funderar nu på att sätta fågelnät för hela ballkongen så ingen kommer in utan att klippa sönder det, för då kan katten va där ute oxå, eftersom hon ska bli inne katt :) men ska man verkligen behöva göra så för att ha saker för sej själv?

fy va irriterad jag blir att man inte ska kunna ha sina egna saker ifred på sitt privata ställe! tack och lov att vi slipper ha vagnen ute i trapphuset iallafall då hade vi väl vart utan den oxå. världen blir bara värre och värre.


magbild

magen, det känns som det ända som växer är bristningarna men heldre det än att magen växer mer iallafall, det orkar jag bara inte! den är tung och stor och bara ivägen. men nu får hon komma ut snart, jag orkar inte mer nu..


vecka 40

nu känner man verkligenheten flöda i blodet och jag börjar bli nervös, inte för förlossningen utan livet efteråt.


Barnet

Nu är barnet helt utvecklat och redo att komma ut vilken sekund som helst. Trots detta kan barnet stanna kvar i två veckor till. De flesta barn föds på natten.

Barnet kan väga allt mellan 2,5 och 4,5 kilo och vara 46-55 centimeter långt. Nu är det trångt därinne.

Mamma

Har barnet inte kommit än? Känns det frustrerande? Ta det lugnt. Även om det känns omöjligt, försök fokusera på något annat än förlossningsdatumet. En graviditet varar allt från 37 fullgångna veckor + 0 dagar till 41 fullgångna veckor + 6 dagar. Passa på att vila och äta mycket kolhydrater innan förlossningen så kommer du att orka bättre. Sov, sov, sov eller vila om du inte kan sova! Du behöver alla krafter. Under det aktiva skedet av förlossningen gör du av med lika mycket kalorier som en maratonlöpare gör av med varje timme. Dessutom kanske du kommer vara vaken i ett dygn kring förlossningen.

Pappa/partner

Under själva förlossningen är din viktigaste roll att vara där! Du ger henne vatten, torkar pannan. Du kan hålla henne, massera henne. Lyssna på vad hon och hennes kropp säger. Prata med henne och barnmorskan. Hjälp henne med kuddar eller att ändra ställning. Var lyhörd och se och bekräfta hennes smärta. Hon vill kanske inte att du ska röra henne. Peppa och uppmuntra. Pusha och stötta. Du klarar det! Du har väl läst artikeln om Pappans/partnerns roll vid förlossningen. Se under Förlossningen till vänster.


20/7

nu är jag hemma igen, både puman och jag tycker det är skönt att ligga ner i vår egen säng. haha.

va som sagt på mvc idag, vägde 63,8kg minns inte va jag vägde förra gången, lillans hjärtljud låg på 144 slag/per minut och sf måttet va 35!

jag ska lägga mej ner och läsa massa att vara gravid och vi föräldrar gravid och dom vanliga vi föräldrar och lära mej massor haha. jag har en hel kasse och tror inte jag läst ut en hel tidining än :p

nu är det bara en vecka kvar till bf, tänk er en fjuttig liten vecka! och jag är trött på att vara gravid. det är jobbigt att ständigt svettas och att inte orka gå och att bara va så här tjock.

♥annaψ

19/7

nu är jag tillbaka i gladahudik, katten är livrädd för hugo och tindra så hon får ligga i kattburen uppe på bordet haha.
imorgon är det dags för barnmorskan, sen åker jag hem igen vill ju helst vara med min kära pojkvän när det sätter igång!
har inte så mycket att skriva som vanligt ;p men ska kolla lite criminal minds nu och mysa med puman :)


8 dagar kvar♥

♥annaψ

18/7

nu är det ensiffriga tal som gäller!!
9dagar kvar och nedräkningen har startat på riktigt
jag älskar dej redan fast jag inte känner dej eller vet vem du är.




ja vad händer idag då, klockan är 3 och jag har nyss vaknat. och det är redan lördag? det betyder att jag ska åka till hudik imorgon då alltså, hade jag faktsikt helt glömt bort ;p ska till bm på måndag hoppas på sista gången nu!
en vecka tidigare kan du väl göra mamma glad och komma ut? ♥

ska nog ta upp min mys misse nu och kolla på lite gossipgirl eller criminal minds.


♥annaψ

17/7

oj, jag vakna för lite mer än en timme sen, nu har räkan och jag samma sov tider iallafall haha. hon sover på dagarna och livar om som attan på nätterna så det är väl lika bra att jag vänder på dygnet om hon nu ska vara vaken på nätterna när hon kommer ut oxå :D

nu är jag klar helt i sovrummet, det har tagit tid! det ända som saknas nu är sänghimeln till räkans säng.
hallen och toan är oxå klart. vardagsrummet ser däremot ut som ett slakteri ;p och köket är väl alltid utsatt.

snart kommer david, han och hans mamma har vart och hämtat ut ett par högtalare på posten då jag tyckte att dom han hade va alldeles för avanserat och onödiga så han sålde dom och köpte lite finare "hemma" högtalare, aa för den som är intresserad så vet du haha :)

sen ska vi åka till köpcentrum, och gå in på djurmagasinet och köpa ett eget liten krypin åt puman oxå lär jag in på coop och köpa catmilk.

mitt liv är inte så intressant just nu men snart kommer räkan då får man fullt upp jämt!
jag längtar, bara 10 dagar kvar till bf ♥

♥annaψ

nattmat

ja här sitter jag klockan nästan två på natten och äter "rassel glada prickar" och ska snart ta fram min kors och tvärs i hopp om att jag blir trött snart ;o

måste säga att det va väldigt gott med lite yoghurt fast jag åt middag klockan tolv.
imorgon kommer davids föräldrar oxå så då får man väl inte sova ut nå då heller :p

nej ska gå och hämta korsords tidningen nu, och mata min kattunge som skriker för fulla muggar hahah.

♥annaψ

BILDER

här kommer lite bilder (;

magbild v.39!


räkans gaderob st50



50/56



62/68


strumpor/mössor/klännigar/tjockare tröjor/hel dressar



overaller den vita från vi föräldrar och den andra sen jag va liten



självaste räkan uppe på väggen sne bild orkar inte vrida haha.



vagnen där greta och nasse ligger och sover, oxå min favorit godseleksak jag hade när jag va liten







oxå en bild på den sötaste katten i världen puman


vetrinären

6veckor och redan vart hos vetrinären på besök. klockan 5 i morse märkte jag att nånting inte stog rätt till, hon kunde inte röra på hela huvudet eller fram benen, ögonen va helt borta när hon kolla såg det ut som hon kolla ut i tomma intet. när man nudda henne vart hon sur och skulle gå och gömma sej men när hon tröck på med bak benen slog hon volter.
stackars min bebis.

klockan nästan åtta ringde jag mamma och hon ringde vetrinären klockan 9 då dom öppna och klockan 10:40 fick vi tid!
precis innan vi skulle gå så såg jag att hon kunde stödja upp huvudet lite, det som innan bara hängt som en säck. jag vart överlycklig och såg hopp igen då jag innan bara setat och grina flera timmar.

vi gick dit vilket fall, vet. kolla och kolla och tog temp och allt möjligt men inge feber eller nå sånt
hon gav lite vitaminer och vätska och hon blev genast piggare och sen gick vi hem då det inte fanns mer att göra, på papperen står det att det va vätskebrits/uttorkning.

och när vi kom hem så fick hon blicken tillbaka och nu är hon busigare än nånsin haha.

min puman bebis♥


ps. magbild kommer senare jag glömmer hela tiden bort att knäppa haha.

vecka 39

igår hade jag inte tid att skriva nå, men som ni vet så gick jag in i vecka 39.
vi fick med oss alla saker från gamla lägenheten till nya på en dag helt otroligt!
har tvättid nu så jag bara sitter här och hoppas att david kommer hem snart så jag slipper springa ner haha, har u så sablans ont från igår både i fingrar och fötter.

idag är det onsdag ja, det betyder att josefine och jag ska in på sommarkväll och kolla på markoolio ;)
nu ska jag gå och duscha av mej, magbild kommer senare. föresten, jag har fått småa bristningar på magen nu under där jag såklart inte ser dom haha tack och lov för det :b nu hoppas vi innerligt att dom inte ska bli större.


Barnet

Barnet är ungefär 50 centimeter långt. Det har vuxit färdigt nu men kan fortsätta öka i vikt. Allt handlar nu om att förbereda sig på livet utanför din trygga mage. Barnet producerar fett för att klara sig i kylan utanför magen. Levern och hjärtat lagrar näring för att ta till vid syrebrist under förlossningen. Näringen hjälper även det nyfödda barnet att klara sig utan föda det första levnadsdygnet.

Vikt 3 450 gram.

Mamma

Symfus-fundus är nu 33-38 centimeter. Kanske du känner dig som en jätte. I början av graviditeten är livmoderhalsen riktad bakåt för att hindra att öppningen vidgas. Nu ändras riktningen och livmoderhalsen kortas ner några centimeter. Du kan känna dig tung och trött samt ha kraftiga förvärkar. Men härda ut, snart är förlossningen här.

Vila!

Vila så mycket du kan, du behöver alla krafter. Har du svårt att sova på natten, ta igen det på dagen. Det gör inget om du vänder på dygnet, det kommer du i alla fall att göra när barnet är ute. Bättre att ständigt vara så utsövd som det går, eftersom du inte har någon aning om när förlossningen sätter igång. Kanske får du inte sova på 24 timmar om du har en lång latensfas med värkar som håller dig vaken. Så sov så ofta du bara kan innan! Har du svårt att sova - vila istället.

Pappa/partner

Nu är det dags vilken dag som helst! Kanske adrenalinet börjar pumpa när du tänker på förlossningen. Det är svårt att föreställa sig ett liv efter magen. I alla fall om det är första gången. Prata med dina nära och kära om hur det var för dem. Du har väl läst artikeln om Pappans roll vid förlossningen. Se under Förlossningen till vänster.

Hos barnmorskan/kontroller

Nu kan det vara dags för sista besöket hos barnmorskan före förlossningen. Men försök att inte bli allt för besviken om det blir några besök till. Barnmorskan kontrollerar hur barnet ligger, kollar ditt blodtryck samt lyssnar på barnets hjärta. Kanske får du ta ett extra urinprov eller blodvärde. Prata gärna om förlossningen om du är orolig. Idag förs journalen elektroniskt, så det enda ni behöver tänka på att ta med i pappersform är blodgrupperingskortet.


glass

nu är klockan 01:42 och jag ska gå och lassa upp ett lass med glass och lite chokladsås, lite silverkulor oxå lägga mej i sängen och kolla på criminal minds. :D

godnatt allihopa :)

annaψ

flytt imorgon istället :)

nu är jag glad, hon som har den andra lägenheten ringde nyss och sa att vi får ta nycklarna imorgon! större lägenhet och jag har gott om tid att fixa alla räkans saker, packa upp kläder sätta ihop spjälsäng och allt sånt.
Det andra får david fixa haha bära soffor och sängar går ju inte så bra för mej.

mamma kommer imorgon med sakerna som vi hade hemma hos henne, vagnen spjälisen babyboxen och ja massa babykläder mina kläder så hon ska hjälpa oss flytta lite saker oxå då vi inte har nån egen bil heller :p

nu ska jag kolla lite gossip girl och dricka trocadero och äta upp sista glassen :D

♥annaψ

12/7

idag har jag gjort absolut ingenting, lite mer packning bara. känns som vi har packat hur mycket som helst men ingenting försvinner? :D

imorgon kommer mamma till ockelbo så vi får se om jag åker dit en sväng och hälsar på, hon ska ta med sej vagnen och allt hit då hon kommer men hon vet inte om hon kommer hinna imorgon så då får jag väl åka dit istället :p

det är varmt varmt varmt, på nätterna måste jag ha fönstret öppet så lilla missen tillochmed fryser jag märker det inte men hon hoppar upp i sängen och in under täcket och lägger sej på david oxå skakar hon lite, medans jag ligger där med halva täcket på mej och halva på golvet ungefär och svettas.

magen har blivit en lite kula så nu ser vi likadan ut puman och jag (:

älskling håller på försöker fixa en header åt mej i photoshop han har blivit lite av beroende av det så jag gav han ett uppdrag så vi får se om det kommer upp en ny eller om jag ger han ig på jobbet :D

nej nu ska jag knäppa på criminal minds, har sätt halva säsongen sen igår. jag tycker sånt där är så spännande (a)
criminal minds, csi och law and order. det är stora favoriter! :D någon mer som gillar dom programen? :)

♥annaψ

11/7

vi va in på rusta här om dagen, köpte en jätte söt nalle puh tavla för 59.90kr. trodde den skulle kosta mer så jag tänkte inte ens innan jag tog tag i den och gick till kassan haha :)

riktigt söt, den ska få hänga ovanför spjälisen oxå ett matchande bäddset till det.


-

ni som är/ har vart gravida har ni fått nå sug efter nånting ni måste ha jämt?


jag måste ha glass, helt galet va glass jag kan äta. helst vanilj med choklad runt om, eller vanlig vaniljglass i förpackning oxå massa choklad sås! oxå trocadero
varje dag dricker jag det. inte för hälsosamt men vad gör man när suget tar över haha :)

10/7

vad fort den här dagen har gått!

har packat massor idag med, men snart är allt nere det vi inte behöver tills sista dagen då förstås :p

puman har lugnat ner sej lite och bott in sej lite så nu springer hon runt som en tok här, men hon blir lite pipig när man lämnar henne själv, så man kan inte gå på toan ens för då börjar hon jama :p

hon äter som en tok, men det är bra mina djur ska in vara smala dom va ska tjockisar då är dom som gosigast haha.

annars är allting lungt, inge förvärkar ingenting och jag börjar tröttna på att vänta. men det är ju faktiskt 2veckor och 2 dagar kvar till berknad födsel. hoppas jag slipper gå över bara då blir jag tokig haha.

nu ska jag sätta på en film, vet inte riktigt vilken än.


♥annaψ

kattlådan

Anonym om en ny tös i familjen:
Jag hoppas att du vet att du inte får göra rent i lådan när du är gravid. Det finns tydligen massa bakterier som inte är bra att andas in när man är gravid.


svar: ja jag är väldigt medveten om att man inte får göra rent lådan, men hon är så liten än så hon har inte lärt sej gå på lådan än.

tack för att du skrev iallafall :)

en ny tös i familjen

ja vi har skaffat katt, vi tog den av davids mamma. den är lite spinkig då kattmamman inte gett riktigt med mat, så vi matar nu med flaskan men hon vet inte riktigt hur hon ska göra så hon tuggar och tuggar på den där nappen så det knastrar i den haha men hon får i sej iallafall :)

hon är riktigt pigg hoppar och springer men hon va lite rädd i början och sprang och gömde sej under soffan men nu så.
hon har fått en egen liten säng plats bredvid våran säng oxå. hon är riktigt gosfis helt svart med jätte småa gråa hår i hela pälsen som inte riktigt syns så mycket än.


MVC

nu har jag kommit hem, gillade den här barnmorskan jag hade nu. hon pratade väldigt mycket och det tycker jag är kanon hon kom med väldigt mycket bra info som behövs då jag inte vart på föräldrakurs.

hon sa oxå så här då fick jag ett flin på läpparna :)  "en för del är att du är ung" då vi prata om förlossningen.
"jag tror kroppen är mer gjord för att föda barn när man är 15 16 17 sa hon"
oxå prata vi om vad jag ville ha för smärtlindring och sånt, och då tog jag upp att jag inte vill ha EDA och inte akupunktur då jag är nålrädd.

tog blodprov i armen idag, hatar det. blev svimfärdig och allt vart suddigt för ögonen!

hon blev helt busig där inne när vi skulle lyssna på hjärtljuden, men det va tid för henne att vakna just då. hon brukar alltid vakna när jag vaknar och det är vid 11, 12 så och då känns det som hon ska vända ut och in på magen.

sf måttet va 34cm, kommer inte ihåg va det va förra gången men har för mej att det va 34 då med eller 32 minns inte. haha

9/7

om 50 minuter ska jag vara nere på mvc, tur att det ligger ganska nära haha. det regnar och blåser som sjutton här. hoppas det är lite bättre väder hemma igen.
vart en otroligt lång natt, hälsbränna och sura uppstötningar mumsigt va, vaknat flera gånger.

måste springa in i duschen nu.

♥annaψ

hos syster -

sitter hemma hos min underbara syster nu, hon har fått en kanon fin lägenhet men hon lyckades pricka in det ända huset i hela kvateret utan ballkong ;) jätte mysigt här iallafall, jätte stora fina fönster.

nu ska Anton och hon äta lite sen ska vi åka och handla mat, sen skjutar dom hem mej till mor.
vart inge lekstugan idag, va in på albins leksaker iallafall (tack för tipset om att dom är billagare jonna!) hittade ett babygym som det va rea på super fint, men hade inte råd med det just nu men det är bra att ha i tankarna.


♥annaψ

8/7

nu ska jag alldeles snart "springa" iväg till bussen, sen tar jag tåget till hudik. när jag kommer fram ville syster gå på stan lite, så lär väl ställa upp på  det. ska gå till lekstugan eller va affären heter och kolla lite, få se om jag vet vilken buss som går dit, vet inte riktigt om jag orkar gå haha.

ojoj, nu lär jag packa ner datorn så jag hinner!


♥annaψ

magbild!

v.38

7/7

ja idag går jag ju in i vecka 38 känns så otroligt overkliget att snart är hon här.
jag kommer vara mamma för resten av mitt liv.

vad ska jag hitta på idag då, efter gårdagens "äventyr" märkte jag att det va väldigt svårt att gå och jag fick ont i övre delen av magen så jag ska nog inte göra nånting ansträngande. kanske bara ha en mys dag med mycket film och vatten.
har blivit väldigt törstig av mej och dricker mest hela tiden.

i inlägget neranför står massa text om vecka 38, jag kanske ska skriva vart jag tagit det ifrån ifall nån undrar :)
jag hitta det här på vardguiden då min barnmorska sa att det va en väldigt bra sida!

en magbild kommer ikväll, ska be david knäppa en senare, och jag ska försöka inte glömma bort det, så titta in senare så finns den nog :)


♥annaψ

vecka 38

vecka 38, nu kan vår stjärna komma när som helst!

Barnet

Barnet förbereder sig nu för att födas. De flesta av alla barn som föds i Sverige kommer ut mellan vecka 37+0 och 41+6. Ungefär fyra procent föds före vecka 38. Det råder oklarheter om vad som sätter igång förlossningen, men en forskning säger att det är barnet som bestämmer när det vill komma ut. Man anser då att graviditetslängden finns i ditt barns arvsanlag. Det anlaget har alltså bestämts efter vad som är normal graviditetslängd i din och din partners familj. Att barnet vuxit till en viss storlek har ingen direkt betydelse för när förlossningen sätts igång, men moderkakans livslängd spelar in.

Vikt 3 200 gram.

Mamma

Vissa kvinnor ökar i vikt under hela graviditeten, andra stannar av mot slutet. Båda sätten är helt normalt. Däremot ska du vid plötslig viktökning eller viktnedgång kontakta din barnmorska. Nu kan det vara svårt att hitta kläder som räcker till. Klä dig bekvämt. Bylsiga, luftiga tröjor och byxor är helt rätt. Du har nog att fundera över och behöver inte öka bekymren genom att klä dig obekvämt. En del gravida kan uppleva en surrande känsla när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten. En del kvinnor drabbas av besvär med diarré i slutet av graviditeten. Det beror troligtvis på en ökning av hormonet prostaglandin som har till uppgift att tömma tarmen inför förlossning.

Navelsträngen runt halsen

Oroar du dig för att barnet ska ha navelsträngen runt halsen när det föds? Att navelsträngen sitter runt barnets hals är mycket vanligt. Ungefär en femtedel föds så, men det är oftast inga problem eftersom barnmorskan lätt kan lossa den vid födseln.

Pappa/partner

Förlossningsväskan bör packas nu om ni inte redan gjort det. Väskan innehåller allt sådant din partner, du och den nyfödda kan behöva under tiden på förlossningsavdelningen. Exempelvis inneskor, mjuka kläder, annat ombyte, morgonrock, necessärer, barnkläder, musikspelare, energikost och kanske mackor till dig själv. Du kan ta som ditt ansvar att ta med en fungerande kamera eller en videokamera och mobiltelefon. Eventuellt extra batterier, film eller minne till digitalkameran. Väntan kan bli lång och ett spel, såsom kort- eller tärningsspel, kan vara bra för att få tiden att gå. Vad behöver du för egen del? Se filmen om förlossningens tre steg, klicka på Förlossningen till vänster.


ikea

va till ikea och tog mej lite middag där, vart köttfärssås och pasta smarrigt som attan va det!
va även in och kolla nere lite på barn avdelningen, och som vanligt så hittade jag väl nånting.
en sängmobil, ganska onödigt då jag redan har en men den kosta bara 9kr!



och sen åkte jag till stan och kolla om dom hade nå goda chips men det hade dom inte så jag åkte hem igen, och nu sitter jag här i sängen igen och kollar 2½ men.

kan säga att magen gillade inte att vara ute och gå efter att få vila så mycket, det bara spände i hela magen det kändes nästan som den skulle spännas sönder, men det är över nu när jag la mej igen iallafall :)
nu har jag inte nå mer att skriva direkt tror jag så åter till 2½ men.

♥annaψ

presenter från mamma

det här har min kära mor vart jätte snäll och köpt till mej! hon är bäst.
nappflaska i grönt, (min älsklings färg♥) och en über söt filt, oxå påslakan setet som ni ser på bild i ett tidigare inlägg i vagnen det kosta 90kr på tradera. allt nytt tycker det va super priser!

 25kr på tradera

 200kr på tradera!

jag vill ut! :)

här sitter jag inomhus när det är det alldeles perfekta vädret ute! inte för varmt och inte för kallt.
har frågat josefine om hon ville träffas i stan men hon skulle handla lite först, sen fick vi se.
och jag orkar inte sitta här inne i lägenheten mera jag måste ut och ha luft och andas!

på onsdag är det sommarkväll hade vart ett perfekt läge att komma ut till, men då ska jag såklart hem till hudik för på torsdag ska jag till barnmorskan. så då lär jag vänta ända tills nästa onsdag ändå..

nej nu orkar jag inte sitta mer, ska röra på arselet och gå ut lite (:


♥annaψ

söndag -



har hunnit ätit frukost och sopat golvet i köket idag bara. vilodagen igår hjälpte iallafall, nu kan jag röra på mej igen och det gör bara lite ont istället för enormt ont! eller så va det den underbara massagen jag fick av älskling igår kväll som hjälpte.

idag har jag planer på att packa! låter kul va men det är ett måste när man flyttar, hehe.
oxå ska jag vika kläder då jag inte orkade göra det igår, låter som att det här kommer bli en jobbig dag har massor att göra. så det är väl bara att sätta fart! (:


♥annaψ

(y)


vagnen bäddad och start klar

igår fick jag jätte fina bilder av mamma som hon knäppt på vagnen efter att hon bäddat det med det underbart söta påslakansetet med flodhästar på som jag önskat mej av henne :)
det ända som saknas nu är räkan!



vi har tvättid idag oxå, men jag har fortfarande så ont så jag inte kan gå! inge vidare kul men det är slönt då kan david tvätta så viker jag kläderna när han tar upp dom istället :p
igår fick vi reda på att vi får lägenheten vecka 29, och då ska vi fråga min bror om han kan tapetsera om vardagsrummet som inte hade så värst snygga tapeter  :p men nu håller vi på packar för fullt, eller aa david gör :D

nu ska jag fortsätta kolla 2½ men!


♥annaψ

two and a half men

så här ligger jag just nu, david gillar att kolla på sin stora skärm, och jag gillar att kolla på min lilla för det är bättre färg på den tycker jag lite krångligt att hålla ögonen på bara en haha.

måste oxå tacka elin som har länkat min blogg och många andra på sin sida så jag har haft väldigt många besökare idag och det är jag väldigt glad över :) hoppas ni stannar!

nu ska jag fortsätta kolla two and a half men. nörd jag är :]






♥annaψ

fredag -

igår va jag till stan och träffade josefine och lukas, gud va stor han blir :) vi åt mat sen fikade lite och va in på babyproffsen och kikade men hittade inget. sen vart vi så sugen på att bada, så jag åkte hem och hämtade min bad kläder och hon åkte hem till sej och lämnade luke hos sin pappa sen farde vi till fjärranhöjder, har aldrig varit där förr och det va en stor besvikelse, men det va riktigt roligt ändå bara man har rätt sällskap så!

jag får idag lida lite för att jag skulle vara så dum och gå så mycket igår, och idag är jag sängliggandes igen!
nu vill jag att det ska vara slut på det här snart. kom ut nu min lilla♥

ungamödrar klockan 17:00 sen efter det så blir det two and a half men hela kvällen.

solen sken imorse men nu är den borta, tack och lov! och när man är gravid får man faktsitk säga så haha.
gillar INTE solen just nu, jag brukar älska den men det är bara för mycket.


♥annaψ

RSS 2.0